Gebelikte Koşu Bandı Egzersizi Güvenli mi?
Egzersizler her zaman ve hatta hamilelik sırasında büyük önem taşır. Vücut çok sayıda değişiklik geçiriyor ve bunların bir sonucu olarak kilonuz …
Egzersizler her zaman ve hatta hamilelik sırasında büyük önem taşır. Vücut çok sayıda değişiklik geçiriyor ve bunların bir sonucu olarak kilonuz da giderek artıyor. Vücudunuzu formda tutmak egzersiz yapmayı gerektirir, ancak sizin için güvenli olan yalnızca birkaçı vardır. Koşu bandında yürümek, dışarı çıkmaktan çok daha güvenli bir alternatiftir ve birkaç basit adımda da gerçekleştirilebilir.
Hamileler Koşu Bandı Kullanabilir mi?
Sağlık komplikasyonlarınız olmadıkça veya üçüncü trimesterinize girmedikçe, hamilelikten önceki hızınızda koşu bandında yürüyebilirsiniz. Dengenizi güvenle koruyabildiğiniz sürece güvenli ve sabit hızda yürümek idealdir. Güvenli bir hızda yürüyüp yürümediğinizi anlamanın en iyi yollarından biri ‘konuşma testi’ni kullanmaktır. Yürürken konuşmaya devam edebiliyorsanız, hızda sorun yoktur. Nefes nefese kalıyorsanız ve konuşmakta zorlanıyorsanız, belki de hızı düşürmeniz gerekebilir. Unutmayın, egzersiz yaparken yanınızda çok önemli bir yolcu olduğunu biliyorsunuz, bu nedenle şu anda hedefleriniz sağlık için egzersiz yapmak, yeni kişisel rekorlar kırmak için değil.
Gebelikte Koşu Bandı Egzersizi Nasıl Yapılır?
Herhangi bir antrenmana başlamadan önce, doktorunuzla veya jinekoloğunuzla konuşmanız önemlidir. Herhangi bir gebelik komplikasyonu riski varsa, bundan uzak durmak en iyisidir. Hamilelikte koşu bandı egzersizi nasıl yapılır;
- Kalp atış hızınızı kademeli olarak artırmak için birkaç dakikalık küçük bir ısınma ile başlayın.
- Ardından hızı biraz artırın ve biraz eforla nefes almaya başlayana kadar yürüyün.
- Hızı tekrar düşürün ve birkaç dakika sakince yürüyün.
- Eğimi artırarak takip edin ve 5 dakika daha yürümeye devam edin.
- Eğimi daha da artırmadan ve ona devam etmeden önce hızı azaltın ve sakin bir şekilde yürüyün.
- Şimdi her 30 saniyede bir eğimi azaltmaya başlayın ve yürüyüşü sonlandırmadan önce hızı kademeli olarak azaltın.
- Sakinleşmek ve normale dönmek için bir germe esneme hareketi yapın.