Gliserin nedir? Gliserin ne işe fayda? Gliserin nasıl kullanılır?
Bilhassa el kremlerinin içerisinde bol ölçüde bulunan gliserin son vakitlerde saç kremlerinin de içerisine de eklendi. Cildinizi nemlendiren …
Bilhassa el kremlerinin içerisinde bol ölçüde bulunan gliserin son vakitlerde saç kremlerinin de içerisine de eklendi. Cildinizi nemlendiren, yüzünüzü hastalıklardan ve lekelerden koruyan, saçlarınıza canlılık ve sıhhat katan bir eser arayanlar için mucize olacak gliserin hakkında merak ettiklerinizi sizlerin beğenisine sunuyoruz. Gliserin nedir? Gliserin ne işe fayda? Gliserin nasıl kullanılır? tüm soruların cevabı yazımızda.
Gliserin, birinci olarak mum imalinde kullanılan daha sonra uzun mühlet yalnızca sabun imalinde çok sık kullanılan bir husustur. Oksijen, karbon ve hidrojenin birleşmesiyle ortaya çıkan bu sıvı eser birinci kere 1779 yılında Carl Wilhelm Scheele tarafından bulunarak kullanılmaya başlanmıştır. Öncelikle alkol bir husus olduğunu söylese de tatlı ve şekerli tadından ötürü bu unsura gliserin ismini verdiğini belirtmiştir. Renksiz, sıvı ve tatlı bir tadı olan bu sıvı, su ile karışabilme özelliğine sahiptir. Gliserin %35 gliserin, %20 metanol, %30 yağ, %10 su, %5 sodyum’dan oluşmaktadır. Kaynama noktası epeyce yüksek olan gliserol 18 °C de donmakta 290 °C ise kaynamaktadır. Yüksek ısıya sağlamdır.Gliserinin bir öbür ismi “gliserol” olarak tabir edilir. Hayvan ve bitki yağlarından elde edilmektedir.
GLİSERİNİN CİLDE YARARLARI NELERDİR?
En fazla kullanım alanlarından biri kozmetik dalı olduğunu daha evvel söylemiştir. Bilhassa gliserin içeren kremler ve gliserin içeren şampuanlar hem saça hemde cilde yararlıdır. İşte gliserinin yararları ve cilde yararları;
– Cildi nemlendirir.
– Cilt rengini açar.
– Cilt lekelerine karşı tesirlidir.
– Çatlakları vakitle yok eder.
– Cilt beyazlatma ve cilt renk tonu farklılıklarının ortadan kaldırılmasında,
– Dudakları nemlendirir.
– El ve ayak nasırlarına düzgün gelir.
– Ağız içi yaralarına karşı tesirlidir.
– Egzama ve sedefe düzgün gelir.
– Makyaj sabitleyicidir.
– Tırnakların parlamasını sağlar.
– Topuk çatlaklarına güzel gelir.
Piyasada satılan pek çok kremini içeriğinde gliserin bulunmaktadır. Eseri alırken içeriğini denetim ettiğinizde gliserin varsa kullanarak yararlarından yararlanabilirsiniz.
GLİSERİN NASIL KULLANILIR?
Saç İçin Kullanımı: Haftada birkaç kez tekrarlanmak üzere nemli saça direkt uygulanır. Nemli saçlarınıza gliserin ile masaj yapın ve 5 dakika kadar bekletin. Daha sonra saçlarınızı yıkayın ve kurutun. Gliserin saç sıhhatiniz için tesirli olacaktır.
Cilt İçin Kullanımı: Cildinizi nemlendirmesi için gliserini bir pamuk yardımı ile dilediğiniz bölgeye sürün. Dirsekler, diz kapağı ve topukları bu halde nemlendirebilirsiniz.
Dudak Hami: Bir ölçü bal, limon suyu ve gliserini karıştırın. Uykudan evvel dudaklarınıza çok az ölçüde sürün.
Cilt Tonunu Eşitlemek İçin: Gül suyu ve gliserinden bir sıvı karışım elde edin ve ton farkı olan bölgelere pamuk yardımı ile sürün. Dudak üstü ve göz etrafı en çok uygulanan yerlerdir. Gliserin cilde yararları ile birçok kozmetik eserin yerini alacak üzere görünüyor.
Ayak Bakımı: Ayaklarınızı ılık suda bir mühlet bekletin. Nasırların yumuşadığı anda ayak törpüsü ile nasırları törpüleyin. Daha sonra gliserin ile ayaklarınızı yıkayın ve kurumasını bekleyin. Kuruduktan sonra yeni bir çorap giymelisiniz. Sistemli kullanımda nasır üzere ayak sorunlarını yok eder.
Ağız Sıhhati İçin: Bir bardağın yarısını içme suyu yarısını da gliserin ile doldurun. Bu karışımı gargara yapın ve tükürün. Bu halde uygulama ile hem ağız kokusu ortadan kalkar hem de ağız içindeki yaralar yok olur.
Tırnak Bakımı: Ufak bir kabın içinde bir ölçü gliserin, gül suyu ve oksijenli suyu karıştırın. Tırnaklarınızı 10 dakika kadar bu suyun içinde bekletin. Bu suyun tesiri tırnaklarınıza parlaklık ve canlılık katmaktır.
Kulak Paklığı: Gliserin kulak damlası gayeli kullanılmaktadır. Bir iki damla kulak içine damlatıldığında kulakta yer alan tozları akıtacaktır.
Çiçek Saklamada: Gliserin ile çiçek kurutma yolu sıkça uygulanmaktadır. Meskeninizde canlı çiçekleri uzun mühlet boyunca saklamak için gliserinli bir su hazırlayın ve kalın saplı çiçekleri bu suyun içinde vazoda saklayın. Bir mühlet sonra solacak çiçekleriniz çöpe gitmeyecek ve konutunuzun bir dekoru olacak.
GLİSERİN NEREDE SATILIR? GELİSERİN FİYATI
Gliserin almak istediğinizde size en yakın eczaneye gidebilirsiniz. Kullanım emelinizi belirttiğiniz takdirde daha kolay halde temin edebilirsiniz. Saf ve doğal gliserini ortalama 5 TL gibi bir fiyat ödeyerek satın alabilirsiniz. Eczanelerde bulamadığınız durumlarda internet alışverişi yaparak, gliserin satışı yapan sanal eczanelerden bu eseri alabilirsiniz. Cilt bakımı için üretilen gliserinli sabun ise yaklaşık 20 TL’den satılmaktadır.