Servisit nasıl tedavi edilir ? Rahim ağzı enfeksiyonu belirtileri nelerdir?
Servisit yani rahim ağzı enfeksiyonu yaygın görülen bir jinekolojik sorunlardan bir adedidir. Bayanların yarıdan birçok bu sorunu kesinlikle …

Servisit yani rahim ağzı enfeksiyonu yaygın görülen bir jinekolojik sorunlardan bir adedidir. Bayanların yarıdan birçok bu sorunu kesinlikle yaşamaktadır. Servisit akut yahut kronik olabilir. Pekala, Rahim ağzı enfeksiyonu nedir? Nasıl tedavi edilir? Servisit nedir? Rahim ağzı enfeksiyonu belirtileri nelerdir?
Günümüzde kadınsal pek çok rahatsızlıklar bulunmaktadır. Bilhassa bayanlarda sıkça rahim ağzı yaraları görülmektedir. Bir bayanın servisit olduğunu anlayabilmesi epeyce sıkıntı bir durumdur. Lakin yapılacak olan jinekolojik bir muayene sonucu teşhis konulur. Pekala servisit nedir? Nasıl tedavi edilir? Bilinmesi gereken noktaları haberimizde…
RAHİM AĞZI ENFEKSİYONU (SERVİSİT) NEDİR?
Bilimsel olarak Servisit ismi ile anılan rahim ağzı enfeksiyonu, kimyasal yahut fizikî tahrişler sonucu meydana gelir. Bayanlarda sıkça rastladığımız bu servisit, rahim ağzında oluşan ve travma sonucunda bölgeye kan akımı gerçekleşir. Bu kan akımının gerçekleştiği bölgede şişlik ve kızarıklık meydana gelir. Cinsel manada faal olan her bayan bir periyot bu hastalığa yakalanabilir. Tedavi süreci aksatılmamalıdır.
RAHİM AĞZI ENFEKSİYONU (SERVİSİT) NASIL TEDAVİ EDİLİR?
Tedavi süreci, sizde görülen enfeksiyona nazaran değişiklik gösterebilir. Evvel servisit enfeksiyonun altında yatan sebepler tespit edilir. Sonrasında yapılacak olan birtakım genel cerrahi teşebbüsler bulunur. Birinci olarak antibiyotik ile tedavi mühleti başlanır. Halk ortasında yara dondurma ismi verilen sistem ile tedavi sürdürülür. Büsbütün güzelleşme 8 hafta kadar müddet alabilir.
BELİRTİLERİ NELERDİR?
- Vajinal akıntı
- Adet periyotları ortasında yahut cinsel bağlantı sonrasında kanama
- Vajinanın açıklığı etrafında kızarıklık
- Pelvik (kalça) ağrısı
- İdrar yaparken yanma hissi
- Daha sık idrara çıkma
- Servisit tedavisi gecikmiş olaylarda rahim ağzındaki tıkaç vazifesini yerine getiren mukusun imali bozulmasıyla rahim ağzı kanalından spermlerin geçişine müsaade vermez buda kısırlığa yol açar.